אורז-פרסי-לבן

אורז לבן

מספר אנשים : 6

זמן הכנה מראש : 20 דק'

זמן בישול : 40 דק'

סה"כ זמן בישול : 1 שעה

רכיבים:

  • שלושה כוסות אורז מנוקה ומושרה כ-6 שעות ושטוף היטב עד שהמים שנוטפים ממנו צלולים.
  • כרבע כוס שמן.
  • כף וחצי מלח.
  • מים לפי גודל הסיר.
  • כפית כורכום.
  • כפית קמון.

הוראות הכנה:

1. מרתיחים סיר עם מים (הרבה מים כמו לבישול פסטה) עם כף גדושה מלח.

2. כשהמים רותחים מוסיפים את האורז השטוף ומבשלים תוך כדי ערבוב, בערך 6 דקות. האורז צריך להתרכך לרמת אל דנטה, כשהמרכז שלו עוד קצת קשה .

3. מכבים את האש ומסננים את האורז לקערה – זה הזמן להוסיף מלח ופלפל לפי טעמכם, מערבבים בעדינות בעדינות כדי לא לשבור את האורז.

4. בסיר עבה ויבש שמים שמן כך שיכסה את התחתית בכמה מילימטרים.

5. מפזרים על השמן כפית כמון.

6. מניחים על השמן את פרוסות תפוחי האדמה צפופות וישרות.

7. שמים את האורז בסיר מעל תפוחי האדמה ובעזרת הידית של הכף או המזלג יוצרים מעין "צינורות" חלולים באורז (אני תמיד עושה שישה צינורות ואחד נוסף במרכז) – אלו יסייעו טוב יותר לתהליך האידוי.

8. מכסים את הסיר במכסה שעטוף טוב במגבת נקייה ומבשלים כ-30 דקות על אש קטנה.

Share:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

On Key

מתכונים קשורים

אורז-גזר-ושעועית

אורז עם שעועית גזר וקינמון

מספר אנשים : 6 זמן הכנה מראש : 20 דק' זמן בישול : 30 דק' סה"כ זמן בישול : 50 דק'   רכיבים: 1/2 2 כוסות אורז מלח ופלפל שחור1 3/4 כוס שמן 700 גר' גזר חתוך לגפרורים 4 בצלים קצוצים דק 4 שיני שום קצוצות   3/4 כוס צימוקים פרסיים 1/2 1 כוס שעועית

אורז-פרסי-לבן

אורז לבן 2

אורז לבן אורז פרסי לבן מאודה. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis arcu est. Quisque posuere est arcu, id hendrerit orci pulvinar id. Cras egestas metus sit amet felis accumsan, vitae placerat libero sodales. Morbi efficitur maximus massa et aliquam. Quisque vel viverra augue. Nullam scelerisque erat nisl, eu aliquet quam

אורז-פרסי-לבן

אורז לבן

מספר אנשים : 6 זמן הכנה מראש : 20 דק' זמן בישול : 40 דק' סה"כ זמן בישול : 1 שעה רכיבים: שלושה כוסות אורז מנוקה ומושרה כ-6 שעות ושטוף היטב עד שהמים שנוטפים ממנו צלולים. כרבע כוס שמן. כף וחצי מלח. מים לפי גודל הסיר. כפית כורכום. כפית קמון. הוראות הכנה: 1. מרתיחים סיר

דילוג לתוכן